Vapaapäivä. Uusi, huikean erilainen resepti löydetty. Kaupasta haettu ainekset. Pari tuntia kulutettu esivalmisteluun. Tehty pitaleipätaikina, salaatti, kastike, pyörykkätaikina. Kaikki tuntuu menevän aivan nappiin. Pitaleivät kohoavat uunissa niinkuin pitääkin, pyörykätkään eivät pala. Rakennat leivän, haukkaat ensimmäisen palan ja sitten: EI MITÄÄN! Kaiken tuon vaivannäön jälkeen lopputulos on erittäin mitäänsanomaton, ei-minkään-makuinen. R A I V O S T U T T A V A A!

Jos siis rohkenette näitä tekemään, kehottaisin maustamaan pyörykkätaikinaa reilummin. Pitaleivät imivät viimeisenkin maun täytteistä, couscoussalaatti kun paljaaltaan oli tosi hyvää. Kastikkeen tein maustamattomasta jogurtista jonka maustoin valkosipulilla, mintulla, sitruunamehulla, chilikastikkeella, suolalla ja pippurilla. Pitaleipäohjeen olen postannutkin jo aiemmin. Näitä ihanuuksiahan jäi vielä toisellekin aterialle ja silloin leivän väliin lorautettiin tujua chilikastiketta. Lopputulos oli jo paljon parempi.

Paprikapyörykät 20 kpl
 
1 punainen paprika
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl öljyä
2 keitettyä perunaa soseutettuna
1 muna
1 dl kaurahiutaleita
100 g fetaa murustettuna
1/2 dl seesaminsiemeniä
3 rkl persiljaa silputtuna
1/2 rkl sitruunamehua
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria
 
Halkaise paprikat ja poista siemenet. Kuori sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna vihannekset mahdollisimman pieniksi ja paista ne pannulla öljyssä pehmeiksi. Siirrä pannu syrjään ja lisää loput aineet. Tarvitset soseutettua perunaa noin 2 dl. Sekoita tasaiseksi.
Kuumenna uuni 200 asteeseen ja vuoraa pelti leivinpaperilla. Nostele massasta kahden lusikan avulla nokareita leivinpaperille. Paista pyöryköitä 15 minuuttia, käännä ne sitten lastan avulla ja paista vielä kymmenisen minuuttia.
Tarjoa paprikapyöryköitä esimerkiksi pitaleipätaskuissa itämaisen salaatin ja romescu-kastikkeen kanssa.
 
 
Itämainen paprikasalaatti 4 annosta
 
1 dl couscousia
1 dl vettä
1 vihreä paprika
100g kurkkua
1 dl lehtipersiljaa
1/2 dl sitruunamehua
1/2 dl rypsiöljyä
vajaa rkl sokeria
pari rkl tuoretta minttua
1/2 tl suolaa
 
Mittaa couscous kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Jätä vetäytymään.
Poista paprikasta siemenet ja suikaloi malto. Paloittele kurkku pieniksi lohkoiksi tai suikaleiksi. Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna salaatin makujen tasaantua jääkaapissa vähintään puolisen tuntia.
Tarjoa salaattia aterian lisäkkeenä tai pitaleipien täytteenä paprikapyöryköiden kanssa.