1242653335_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Vuoden toinen Glorian Ruoka ja Viini tarjoili italialaista artisokka-makkarafrittataa. Nyt pääsin sitä testaamaan tosin omilla virityksillä: jääkaapin jämistä ja kevennettynä. Maa-artisokan sydämet tosin olin ostanut ihan vain tätä varten.

Artisokka-herkkusienimunakas

3 isoa herkkusientä
1 sipuli
öljyä
3 munaa
tilkka maitoa
1/2 purkkia raejuustoa
suolaa, pippuria
4 artisokan sydäntä puolitettuna
persiljaa, ruohosipulia

Paista viipaloidut herkkusienet ja pilkottu sipuli öljyssä. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, raejuusto ja mausteet. Kaada seos pannulle. Valikoimissani ei ole uunin kestävää paistinpannua joten haudutin munakkaan miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi. Lisää artisokat, persilja ja ruohosipuli.

1242654096_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Yrttipenkin johtaja toukokuussa - Ruohosipuli.