Vuoden toinen Glorian Ruoka ja Viini tarjoili italialaista artisokka-makkarafrittataa. Nyt pääsin sitä testaamaan tosin omilla virityksillä: jääkaapin jämistä ja kevennettynä. Maa-artisokan sydämet tosin olin ostanut ihan vain tätä varten.
Artisokka-herkkusienimunakas
3 isoa herkkusientä1 sipuliöljyä3 munaatilkka maitoa1/2 purkkia raejuustoasuolaa, pippuria4 artisokan sydäntä puolitettunapersiljaa, ruohosipuliaPaista viipaloidut herkkusienet ja pilkottu sipuli öljyssä. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, raejuusto ja mausteet. Kaada seos pannulle. Valikoimissani ei ole uunin kestävää paistinpannua joten haudutin munakkaan miedolla lämmöllä kannen alla kypsäksi. Lisää artisokat, persilja ja ruohosipuli.
Yrttipenkin johtaja toukokuussa - Ruohosipuli.