Viikonloppu lähti käyntiin uudella tuttavuudella: Kopparberg Tropical Kiwi. Ei tuosta nyt ekana kiivi tule mieleen, mutta mille kiivi sitten maistuu? No jokatapauksessa ei pääse suosikkeihin. Ruotsalaiset osaa kyllä siiderin teon, Rekorderlig mansikka-lime ja raparperi-mansikka on ykkösiä.

Ranskalainen vehnäolut Page 24 oli jokin aika sitten ale-korissa valikoimista poistumisen vuoksi. Näin kävi myös Belgialaiselle Hoegaardenille, kysyn MIKSI?? Molemmat hedelmäisiä, suosikkejani, tosin hinnaltaan aika suolaisia. Hartwallkin lopetti kohtuuhintaisen Classic Vehnänsä, kaikki hyvä viedään.. Jäihän meille Nikolai Vehnä Lager joka Weißbierien jälkeen on aikamoista kuraa, ei juuri lagerista erota. Vehnäoluen pitää muuten olla suodattamatonta, siinä on enemmän fiilistä.

Innolla odotan Hoegaarden Rosèeta joka tulee kesäksi hanamyyntiin ja ravintolapäällikön mukaan myös tänne syrjäkylälle, jee! Kommentteja siis luvassa myöhemmin.

Vehnäoluiden makuun pääsin kunnolla pääsiäisenä Saksassa. Iso kylmä tuoppi paksuvaahtoista Paulaneria tai Fransiskaneria, mmm..

May 28th in the year 1146,

In the forgotten book “The Beer And Its Wholesomeness” there is a short passage that delivers a secret.

In the lost book “Of The Wholesomeness Of Beer” unfortunately, the only thing left is the shade of mystery for which it is true, men wanted to fight.

This secret was found on page 24.

-Abbey of Rupertsberg