Helaperjantain illanvietossa tarjoiltiin riisirieskaa kanssa raejuustomunavoin, fetasalaattia, vihannesgratiinia, grillihärkää ja jälkkäriksi monesta blogista tuttua Caipirinha-juustokakkua. Kakku on ollut kokeilulistallani pitkään ja nyt sopivan tilaisuuden tullen pääsin testaamaan. Tosi helposti se valmistui ja testaamisen arvoiseksi resepti osoittautuikin.

Riisirieska

2 dl puuroriisiä
3 dl vettä
125 g voita tai margariinia (rasvan määrää voi vähentää)
3 dl kaurahiutaleita
4 dl maitoa
1-2 tl suolaa
2 munaa
1 prk kermaviiliä
 

Keitä riisi vedessä voin kera hiukan pehmeäksi n. 10 minuuttia. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos uunipellille ja paista 225 asteessa n.15 minuuttia, kunnes rieska pinta on kauniin ruskea. Tarjoa munavoin kanssa.

Alkudrinksuna nautittiin mojitot, ruoan kanssa Chileläistä keskitäyteläistä punkkua Frontera Cabernet Sauvignon (oikein hyvää perusviiniä) ja kahvin kanssa Azoreitten tuliaista Queen of the Islands Cappuccino Cream-likööriä. Azoreilla matkailtiin touko-kesäkuussa 2007 ja Ferreiran viinitilalta kotiin viemisiksi pääsi myös tavallista kermalikööriä.

Caipirinha-juustokakku

pohja:

200 g piparkakkuja tai digestivejä murustettuna
100 g voita tai margariinia sulatettuna

täyte:

5 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä
200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
1 pss Santa Marian Caipirinha Drink Mix -seosta
3 dl tomusokeria
1 rkl vaniljasokeria
1/2 dl kylmää vettä


Murusta piparit/keksit esimerkiksi pienessä pussissa lihanuijalla hakaten, tai monitoimikoneen leikkurinterällä. Sulata rasva, sekoita nämä keskenään ja taputtele leivinpaperirinkulalla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, lisää joukkoon vanilja"tuorejuusto" sekä Caipirinha-drinkkijuomaseos. Mausta tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Kuumenna vesi mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle, anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yli yön.