Helleaallon ollessa päällä ajattelin varmistaa trooppisen ilmaston myös sisällä lämmittämällä uunia. Yövieras oli tulossa ja päädyinkin vanhaan hyväksi havaittuun reseptiin vuosien takaa. Tätä olen tehnyt eri täytteillä, mitä sattuu mieli tekemään tai jääkaapista löytymään. Ohjeessa olennaisinta onkin pohja (tykkään kohoavista pohjista). Tällä kertaa jääkaapin jämistä syntyi kinkkupiirakka.

Kinkkupiirakka

pohja:
 
1/2 prk (125 g) maitorahkaa
125 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
täyte:
 
1/2 prk maitorahkaa
2 dl kermaa (laitoin 1/2 prk creme fraichea + 100 g pippurituorejuustoa + 1 dl maitoa)
3 munaa
300 g kinkkusuikaleita
juustoraastetta
suolaa, pippuria
yrttejä (persiljaa, ruohosipulia, oreganoa)
 

Sekoita rahkan joukkoon pehmeä voi ja jauho-leivinjauheseos. Vuoraa taikinalla 20 cm:n piirasvuoka. Levitä kinkkusuikaleet pohjalle. Lisää maustettu muna-maitorahka-kerma-juustoraasteseos. Paista uunin alimmalla ritilätasolla 200 asteessa n. 35 min, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin. Peitä tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa.