Valkosipulin saaminen tosipieneksi (kun ei omista puristinta) on työlästä hommaa. Säilykehyllystä löytynyt Valkoliekki valkosipulimurska onkin täydellinen tuote juuri minulle. Tähän pastaankin se antoi oivan maun. Jälkkärinä kevyt smoothie. Jäiset vadelmat viilentävät kuumana päivänä..

Kasvispasta

5 dl pastaa
1/2 parsakaali
1/2 keltainen paprika
1/2 kesäkurpitsa
1 sipuli
1 tl valkosipulimurskaa
öljyä
1 prk kasvisrasvasekoitetta 7%
kasvisliemikuutio
mustapippuria
suolaa
 

Laita pasta ja paloiteltu parsakaali kiehumaan samaan kattilaan. Hienonna sipuli ja freesaile sitä miedolla lämmöllä öljyssä valkosipulimurskan kanssa. Lisää suikaloidut paprikat, kesäkurpitsat ja 5 minuuttia kiehuneet parsakaalin nuput. Paistele hetki ja lisää pippuri, murusteltu liemikuutio sekä kasvisrasvasekoite. Anna hautua. Nostele kastiketta pastan päälle.

 

Smoothie

banaani
kiiwi
1/2 prk rahkaa
1 dl appelsiinituoremehua
1 dl jäisiä vadelmia
1 tl vaniljasokeria
 

Paloittele banaani ja kiiwi pienemmäksi. Sitten kaikki aineet mixeriin ja kone hyrräämään!