Valkosipulin saaminen tosipieneksi (kun ei omista puristinta) on työlästä hommaa. Säilykehyllystä löytynyt Valkoliekki valkosipulimurska onkin täydellinen tuote juuri minulle. Tähän pastaankin se antoi oivan maun. Jälkkärinä kevyt smoothie. Jäiset vadelmat viilentävät kuumana päivänä..
Kasvispasta
5 dl pastaa 1/2 parsakaali 1/2 keltainen paprika 1/2 kesäkurpitsa 1 sipuli 1 tl valkosipulimurskaa öljyä 1 prk kasvisrasvasekoitetta 7% kasvisliemikuutio mustapippuria suolaaLaita pasta ja paloiteltu parsakaali kiehumaan samaan kattilaan. Hienonna sipuli ja freesaile sitä miedolla lämmöllä öljyssä valkosipulimurskan kanssa. Lisää suikaloidut paprikat, kesäkurpitsat ja 5 minuuttia kiehuneet parsakaalin nuput. Paistele hetki ja lisää pippuri, murusteltu liemikuutio sekä kasvisrasvasekoite. Anna hautua. Nostele kastiketta pastan päälle.
Smoothie
banaani kiiwi 1/2 prk rahkaa 1 dl appelsiinituoremehua 1 dl jäisiä vadelmia 1 tl vaniljasokeriaPaloittele banaani ja kiiwi pienemmäksi. Sitten kaikki aineet mixeriin ja kone hyrräämään!