Kinkkupiirakan jälkeen maistuivat rukiiset ruukut.

Raparperiruukut

150 g margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
4-5 (n. 500 g) raparperin vartta
200 g pakastevadelmia
1/2 dl vettä
2 dl fariinisokeria
3/4 dl perunajauhoja
 
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita vehnäjauhot, ruisjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää ne taikinaan. Siirrä taikina kylmään.
Leikkaa raparperit pieniksi paloiksi. Kaada kattilaan raparperipalat, vadelmat, vesi ja fariinisokeri. Ripottele joukkoon perunajauhot. Sekoita huolellisesti pohjaa myöten ja kuumenna. Kun seos pulpahtaa, ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
Voitele 12 vuoan muffinipelti. Jaa taikina kahteentoista palaan. Painele taikinapalat jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille niin, että taikinapohja ulottuu hieman vuoan reunan yli. Jaa täyte taikinapohjien päälle ja käännä taikinareunoja hieman täytteen peitoksi. Paista leivonnaisia 200 asteessa uunin alimmalla tasolla 15 - 20 minuuttia. Irrota jäähtyneet leivonnaiset vuoista esimerkiksi puisen veitsen avulla. Sihtaa pinnalle tomusokeria. Tarjoa mehevät raparperiruukut vaniljajäätelön kanssa.