1247490734_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pitkästä aikaa peruskeittoa jauhelihalla. Hain torilta uusia perunoita, porkkanoita ja nuorta kaalia. Omasta yrttipenkistä vielä persiljaa päälle niin johan läks! Torilta ostin myös perinteisen taikinajuureen leivotun ruisleivän. Säilyy muuten tosi pitkään tuoreena kun ei ole valmiiksi siivutettua! Keiton seuraksi kuuluisi ehdottomasti lasillinen kylmää maitoa vaikken sitä normaalisti juuri juokkaan. Siksipä sitä ei jääkaapissani ollutkaan.

Jauhelihakeitto

250g paistijauhelihaa
sopivasti vettä
6 perunaa
1 iso porkkana
1 sipuli
pala lanttua
pala kaalia
lihaliemikuutio
suolaa
mustapippuria
kokonaisia maustepippureita
persiljaa

Laita vesi kiehumaan. Pilko perunat, porkkana, lanttu sekä sipuli ja lisää kiehuvaan veteen. Heitä perään liemikuutio ja pippuripallo (kts. alakuva). Keittele n. 10 minuuttia ja lisää kaalisuikaleet. Paista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää valmiiseen keittoon ja silppua päälle tuoretta persiljaa.

 1247490816_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 

Pippurien erottelu keiton seasta on raivostuttavaa hommaa. Aina joku jää piiloon ja narahtaa hampaissa.. Siispä laitankin ne teepallossa kiehuvaan keittoon. Tähän tarkoitukseen on kai olemassa virallisiakin mauste/ yrttipusseja..