Pitkästä aikaa peruskeittoa jauhelihalla. Hain torilta uusia perunoita, porkkanoita ja nuorta kaalia. Omasta yrttipenkistä vielä persiljaa päälle niin johan läks! Torilta ostin myös perinteisen taikinajuureen leivotun ruisleivän. Säilyy muuten tosi pitkään tuoreena kun ei ole valmiiksi siivutettua! Keiton seuraksi kuuluisi ehdottomasti lasillinen kylmää maitoa vaikken sitä normaalisti juuri juokkaan. Siksipä sitä ei jääkaapissani ollutkaan.
Jauhelihakeitto
250g paistijauhelihaasopivasti vettä6 perunaa1 iso porkkana1 sipulipala lanttuapala kaalialihaliemikuutiosuolaamustapippuriakokonaisia maustepippureitapersiljaaLaita vesi kiehumaan. Pilko perunat, porkkana, lanttu sekä sipuli ja lisää kiehuvaan veteen. Heitä perään liemikuutio ja pippuripallo (kts. alakuva). Keittele n. 10 minuuttia ja lisää kaalisuikaleet. Paista jauheliha pannulla ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää valmiiseen keittoon ja silppua päälle tuoretta persiljaa.
Pippurien erottelu keiton seasta on raivostuttavaa hommaa. Aina joku jää piiloon ja narahtaa hampaissa.. Siispä laitankin ne teepallossa kiehuvaan keittoon. Tähän tarkoitukseen on kai olemassa virallisiakin mauste/ yrttipusseja..