Itse tykkään tehdä enemmän paksupohjaisia pizzoja. Kermansaven pizzakivellä (vaikkei se kiveä olekkaan) niistä tulee tosi rapsakoita pohjaltaan. Rakennan pizzan leivinpaperin päälle jolla se on helppo siirtää kivelle. Tomaattikastiketta en jaksanut alkaa keittelemään vaan käytin valmista yrttimaustettua tomaattimurskaa valutettuna. Täytteeenä tällä kertaa perinteistä kinkku-homejuusto-ananasta. Valkosipulimurskaa ja oreganoa laitetaan sitten kun pizza on uunista tullut. Ja juustosta sen verran että: mozzarellaraastetta saa olla reilusti ja juusto tulee ehdottomasti sijoittaa tomaattikastikkeen päälle.

Pizzapohja (halk. 38 cm pizzakivelle)

2,5 dl vettä
1/2 pussia kuivahiivaa
2,5 rkl öljyä
durumjauhoja
suolaa
ripaus sokeria 

Sekoita hiiva, suola ja sokeri osaan jauhoista. Lisää lämmin vesi ja öljy. Vaivaa jauhoja vähitellen lisäten kunnes taikina on sopivaa. Kohota tunnin verran ja kaulitse pohjaksi.

Pizzan kanssa parasta on tilanteesta riippuen olut tai cokis.