1247758293_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämä on Valion maustetun rahkapurkin kyljestä repäisty ohje johon piti laittaa oma käden jälki. Kuorrute mansikanmakuisesta tomusokerista (tein kaksinkertaisen annoksen) ja vielä mustikkaa sisään. Pieni kahvittelija totesi: "Hei täällä on joku yllätys sisällä!" Sitruuna ei maistunut juurikaan ja ilman mustikkayllätystä ja mansikkakuorrutetta olisi muffareista tullut aika mauttomia.

Rahka-mustikkamuffinit

taikina:
100 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
1 muna
1 prk (200 g) maustettua rahkaa sitruuna
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
 
täyte:
1 dl pakastemustikoita
1 tl perunajauhoja
 
kuorrutus:
2 dl mansikanmakuista tomusokeria
vajaa 2 rkl vettä

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kevyesti. Vatkaa joukkoon muna. Lisää rahka ja jauho-leivinjauheseos. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Jaa puolet taikinasta muffinipellin syvennyksiin tai paperisiin pieniin amerikanmuffinivuokiin. Lisää mustikkatäyte ja päälle loput taikinasta. Paista 200 asteessa uunin keskiosassa 15 - 17 min. (Tummassa muffinipellissä riittää paistoajaksi n.15 min.) Valmista kuorrute yhdistämällä mansikanmakuinen tomusokeri ja vesi ja kuorruta muffinit seoksella. Anna kuorrutteen jähmettyä. Koristele halutessasi ja aseta tarjolle.