Uusimmassa Glorian ruoka & viinissä oli TAAS monta kokeilulistalle päässyttä reseptiä. Tässä niistä yksi. Oikein maittavia tuli ja vaihtelua normi keitetyille perunoille.

Sitruunaiset muurikkaperunat

1kg keitettyjä uusia perunoita
4 kesäsipulia (banaanisalottisipuli)
3/4 dl öljyä
2 rkl sinapinsiemeniä
1 dl hienonnettuja yrttejä (oreganoa, ruohosipulia)
2 rkl sitruunan mehua
1 rkl raastettua sitruunan kuorta
suolaa
mustapippuria myllystä
 

Puolita tai viipaloi kylmät perunat. Pienet perunat sopivat paistettavaksi sellaisenaan. Viipaloi kesäsipulit. Laita vihreä osa hetkeksi sivuun odottamaan. Kuumenna öljy isossa paistin- tai muurikkapannussa. Lisää sipulien valkoinen osa pannuun. Paista käännellen noin minuutti. Lisää kylmät perunat ja sinapinsiemenet. Jatka paistamista kunnes perunat lämpenevät ja saavat kauniin värin. Sekoita sipulien vihreät osat, yrtit ja sitruunan mehu joukkoon. Viimeistele perunat sitruunankuoriraastella, suolalla ja pippurilla.