Viikonloppuna 3 kaverusta viettivät yhteisiä synttäreitä, minä yksi heistä. Alkumaljoina oli De Kuyperin Sour Apple -likööriä blandattuna spritellä, koristeena limesiivu. Tätä olen tarjonnut ennenkin, suosittelen kokeilemaan!

Omissa suunnitelmissa oli tehdä kirsikkapiiras mutta koko kaupungista olivat syömäkelpoisat kirsikat loppu joten viimehetkillä piti keksiä muuta. Pakasteen antimista valmistui raparperi-mansikkapiiras marenkikuorrutuksella. Tein sen tarkoituksella pieneen vuokaan (halk. 18cm) jotta saisin siitä ennemminkin kakun. Piiras on maidoton koska vieraiden joukossa oli allergikko.

Marenkinen raparperi-mansikkakakku

pohja:
         
100 g maidotonta margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl kylmää vettä
 
täyte:
      
2 dl vettä
1,5 dl sokeria
1 dl raparperia
4 dl mansikoita
1,5 rkl perunajauhoja
1 tl kanelia
   
marenki:
   
2 valkuaista
vajaa 1 dl sokeria
 

Nypi rasva ja kuivat aineet murumaiseksi ja lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Laita taikinapallo kelmuun ja jääkaappiin puoleksi tunniksi. Kaulitse leivinpaperin tai kelmun välissä pyöreksi pohjaksi ja nosta irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla. Paista 200 asteessa 15 min.

Valmista täyte mittaamalla kattilaan vesi, sokeri ja raparperipalat. Kiehauta hetki kunnes raparperit ovat hajonneet. Suurusta vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla. Anna pulpahtaa ja nosta levyltä. Lisää kaneli ja jäiset mansikat.

Erottele valkuaiset ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi, lisää lopuksi sokeri. Kaada täyte esipaistetulle pohjalle ja sen päälle marenkikerros. Paista 175 asteessa n. 10 minuuttia.

 
 
 

Kahvipöydässä oli myös vadelmajuustokakkua ja kasvisvoileipäkakkua.

Pahoittelen huonolaatuisia kuvia. Ei tainnut kuvaajakaan olla aivan terävimmillään..

Juhlapaikalla paistettiin pizzoja joiden kanssa tarjoiltiin fetasalaattia ja kinkku-pastasalaattia. 

Kiitos kaikille vieraille ikimuistoisista juhlista!