Alkukesästä maalla lomaillessani päädyin penkomaan aarteita erääseen navettaan. Ja löytyihän sieltä kaikenlaista ihanuutta. 2 emalista kulhoa (made in yugoslavia), emalimuki (unohtui kuvasta), englantilainen kukkainen retrovuoka, valkoinen arabian sillilautanen, 3 Porin Olut- tuoppia (wau!) ja yksi toisenlainen kolpakko. Astioiden kannattajana näkyvän jakkaran nappasin myös mukaani ja se päätyi raappaamisen ja hiomisen jälkeen keittiööni. Astioissakin oli aikamoinen likakerros, mutta liottelun jälkeen niistä kuoriutui melkoisia löytöjä.

Navetan perältä löytyi pahvinen laatikko. Avasin sen jännityksellä. Sisältä paljastui vanha pikkuleipäpursotin, iso läjä suukappaleita, ohjekirjanen ja jopa takuutodistus josta käy ilmi että hankinta on tehty vuonna 1965 Turusta, Jukka Lampo & Co:sta. Aikamoista!

"Sawa-pikkuleipäpursotin on käytännöllinen ruotsalainen uutuus, johon myöskin Te tulette ihastumaan. Sen avulla voitte nyt vaivatta valmistaa eri muotoiset ja laatuiset pikkuleivät. Niin perheenemäntä kuin ammattimieskin, joka kerran käytää Sawa-pursotinta, ei enää halua olla ilman sitä."