1251027577_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pääsin vihdoin kokeilemaan saisinko yhtä hyvää punajuurilasagnea aikaan kun Virgin Oilissa syömäni. Sorrin puutarhasta löysin ohjeen ja kuin vahingossa siitä tuunautui ehkä jopa parempi kuin alkuperäinen. Tomaatti-vuohenjuustoruokakerma kun oli menossa vanhaksi joten nakkasin sen juustokastikkeeseen.

Sannan punajuurilasagne 

lasagnelevyjä (käytin osan pinaattilevyjä)
   
2 isoa punajuurta
1 kesäsipuli varsineen
öljyä
1 purkki tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
suolaa, mustapippuria, oreganoa, timjamia
     
juustokastike:
2 rkl margariinia
2 rkl vehnäjauhoja
2,5 dl maustettua ruokakermaa tomaatti & vuohenjuusto
2 dl maitoa
1 purkki raejuustoa
suolaa, valkopippuria, mustapippuria
juustoraastetta

Kuori punajuuret. Raasta ne ja sipuli karkeaksi raasteeksi. Pyöräytä raastetta öljyssä ja lisää joukkoon tomaattimurska ja kasvisliemikuutio. Hauduta seosta hiljalleen puolisen tuntia. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää yrttejä makusi mukaan. Sulata juustokastiketta varten margariini, ruskista siinä hetki jauhoja. Lisää maito ja kerma, lämmitä koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Lisää raejuusto ja mausteet. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain molempia kastikkeita ja lasagnelevyjä. Raasta pinnalle parmesaania tai muuta juustoa. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuutin ajan ja makustele!

1251027621_img-d41d8cd98f00b204e9800998e