Äidin avustuksella minäkin löysin kanttarelleja. Osa päätyi piirakkaan, loput pakastin. Piirakkaan vinkkiä katsoin täältä.

Kanttarellipiiras

pohja:
100 g margariinia
0,5 dl perunasosejauhetta
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3 rkl kylmää vettä
 
täyte:
1 l kanttarelleja
1 sipuli
1 rkl margariinia
yrttisuolaa, mustapippuria, rosmariinia
2,5 dl maustettua ruokakermaa 3 juustoa 
2 munaa
2 dl juustoraastetta

Sekoita keskenään käsin tai monitoimikoneessa pehmeä rasva ja muut aineet. Anna taikinan levätä jääkaapissa täytteen valmistamisen ajan. Kuumenna rasva paistokasarissa ja kypsennä siinä sieniä, kunnes neste on lähes kokonaan haihtunut. Lisää kypsentämisen lopulla sipulisilppu. Mausta yrttisuolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Painele taikina sormin halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Paista uunissa 200-asteessa noin 10 minuuttia. Levitä sieni-sipuliseos puolikypsälle piiraspohjalle. Sekoita keskenään ruokakerma, munat ja juustoraaste. Kaada sienten päälle piiraspohjalle. Paista edelleen uunissa 175-asteessa, noin 30 minuuttia. Tarjoa lämmin piiras vihreän salaatin kanssa.