Maku-lehti ei petä koskaan! Kun se kolahtaa postilaatikkoon on paras varautua kauppaan lähtöön. Niin ihastuttavia reseptejä taas uusi (4/09) lehti pullollaan. Helvetistä kerätyt omenat ja puolukat huusivat päästä tähän piirakkaan. No hyvä on!

Omena-puolukkapiiras (n. 8 palaa)

pohja
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeria
1 tl kardemummaa tai kanelia
150 g voita tai leivontamargariinia
1 pieni muna
 
täyte
2 omenaa (meni reilummin)
3 dl puolukoita (kuten näitäkin)
1 1/2 rkl perunajauhoja
1 prk kermaviiliä
1 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa
 
muruseos
1/4 pohjataikinaa
1 dl kaurahiutaleita
1/2 dl sokeria
1/2 tl kardemummaa tai kanelia
 

Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet ja nypi ne viileän rasvan kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Säästä 1/4 taikinasta muruseosta varten. Levitä taikina (halk 26-28cm) piirasvuokaan. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa kuutioiksi ja sekoita puolukoiden kanssa.Lisää perunajauhot ja sekoita hyvin. Kaada seos esipaistetulle piiraspohjalle.Sekoita keskenään kermaviili, sokerit ja munat. Kaada seos tasaisesti täytteen päälle. Sekoita säästetyn pohjataikinan joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja mausteet. Murenna seos piiraan pinnalle. Paista piirasta n. 40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on täysin hyytynyt. Tarjoa piiras vähän jäähtyneenä.