Ensimmäinen tämän syksyn hirvenpaisti on nyt historiaa. Ohje koottu täältä ja yllättäen täältä. Meidän veisu meni näin:
"Viinissä ja mausteissa se marinoitiin, paistopussissa kypsennettiin, ohjeiden 75-asteelle hymähdeltiin, mediumiksi jätettiin, viipaleiksi leikattiin, juuresten kera tarjoiltiin ja libanonilaisen kanssa nautittiin."
Kokonaisena paistettu hirven paisti
800 g hirven vasan paisti marinadi: punaviiniä öljyä vasikkafondia vaaleaa siirappia viher-, rose-, mustapippuria rouhittuna maustepippureita kokonaisina 3 laakerinlehteä katajanmarjoja suolaa tuoretta rosmariinia 2 sipulia lohkottuna 3 valkosipulinkynttä lisäke: porkkanoita lanttu palsternakka puna-, kelta- ja valkosipulia suppilovahveroita (meillä kuivattuja) lihan marinointiliemi öljyä soijaa vasikkafondia sitruunamehua balsamicoa persiljaa timjamia suolaa, pippuriaSekoita marinadin ainekset keskenään. Sido paisti tarvittaessa (meiltä ei narua löytynyt) ja laita vahvaan muovipussiin. Heitä perään marinadi. Anna marinoitua seuraavaan päivään, kääntele välillä. Siirrä liha paistopussiin ja tökkää lämpömittari paksuimpaan kohtaan. Laita toiseen pussiin pilkotut juurekset, sienet, lihan marinointiliemi sekä mausteet. Tee pusseihin pari reikää. Paista pellillä 175 asteessa kunnes mittari näyttää 55 astetta (liha on silloin medium). Tähän taisi mennä reilu tunti. Siirrä liha vetäytymään hetkeksi folioon ja tee sillä välin kastike paistopussiin valuneesta nesteestä. Siirrä liemi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja suurusta. Lisää mausteita (suola, pippuri) tarvittaessa. Myös kermaa tai viiniä voi lorauttaa sekaan (en laittanut joten kastikkeemme näyttää valjulta). Leikkaa lihasta siivuja ja kokoa annokset. Sienisalaatti sopi tähän keitokseen mainiosti!
Viinivalintamme oli niinkin eksoottinen kuin libanonilainen Château Ksara Reserve du Couvent.