Ensimmäinen tämän syksyn hirvenpaisti on nyt historiaa. Ohje koottu täältä ja yllättäen täältä. Meidän veisu meni näin:

"Viinissä ja mausteissa se marinoitiin, paistopussissa kypsennettiin, ohjeiden 75-asteelle hymähdeltiin, mediumiksi jätettiin, viipaleiksi leikattiin, juuresten kera tarjoiltiin ja libanonilaisen kanssa nautittiin."

Kokonaisena paistettu hirven paisti

800 g hirven vasan paisti
  
marinadi:
  
punaviiniä
öljyä
vasikkafondia
vaaleaa siirappia
viher-, rose-, mustapippuria rouhittuna
maustepippureita kokonaisina
3 laakerinlehteä
katajanmarjoja
suolaa
tuoretta rosmariinia
2 sipulia lohkottuna
3 valkosipulinkynttä
  
lisäke:
   
porkkanoita
lanttu
palsternakka
puna-, kelta- ja valkosipulia
suppilovahveroita (meillä kuivattuja)
  
lihan marinointiliemi
öljyä
soijaa
vasikkafondia
sitruunamehua
balsamicoa
persiljaa
timjamia
suolaa, pippuria

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Sido paisti tarvittaessa (meiltä ei narua löytynyt) ja laita vahvaan muovipussiin. Heitä perään marinadi. Anna marinoitua seuraavaan päivään, kääntele välillä. Siirrä liha paistopussiin ja tökkää lämpömittari paksuimpaan kohtaan. Laita toiseen pussiin pilkotut juurekset, sienet, lihan marinointiliemi sekä mausteet. Tee pusseihin pari reikää. Paista pellillä 175 asteessa kunnes mittari näyttää 55 astetta (liha on silloin medium). Tähän taisi mennä reilu tunti. Siirrä liha vetäytymään hetkeksi folioon ja tee sillä välin kastike paistopussiin valuneesta nesteestä. Siirrä liemi kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja suurusta. Lisää mausteita (suola, pippuri) tarvittaessa. Myös kermaa tai viiniä voi lorauttaa sekaan (en laittanut joten kastikkeemme näyttää valjulta). Leikkaa lihasta siivuja ja kokoa annokset. Sienisalaatti sopi tähän keitokseen mainiosti!

Viinivalintamme oli niinkin eksoottinen kuin libanonilainen Château Ksara Reserve du Couvent.