Toivomuslistalla oli tulista currya. Pastanjauhajat tarjosivat reseptin jota tällä kertaa jopa noudatettiin. Tämä oli kyllä hyvää, ihania mausteita. Tuore korianteri oli uusi tuttavuus. Paljaaltaan sen maulle ei voinut hurrata, mutta ruokaan se kävi loistavasti. Ahkera kokkaaja olisi tekaissut tähän vielä naanleivätkin, minä en viitsinyt. Basmatiriisi sai riittää.

Kanacurry

4-6 tomaattia
1 keskikokoinen sipuli
4 rkl kasvisöljyä
3 cm:n pätkä inkiväärin juurta
2 valkosipulinkynttä
1-2 mietoa vihreää chiliä (laitoin 2 tulista punaista)
1 tl jauhettua korianteria
1 tl jauhettua juustokuminaa
¼ tl jauhettua kurkumaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 dl vettä
1 luomukana, luut poistettuna ja sopivasti pilkottuna/viipaloituna (laitoin 4 broilerin rintafilettä)
2 rkl luonnonjogurttia
1 lime (tai sitruunaa)
pieni puntti tuoretta korianteria
keitettyä riisiä (tarjolle)

Kalttaa tomaatit leikkaamalla niiden kantaan ristiviillot ja kastamalla ne hetkeksi hyvin kuumaan veteen. Anna jäähtyä. Kuori ja pilko tomaattien liha kuutioiksi.
Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia öljyssä kasarissa miedohkolla lämmöllä kymmenisen minuuttia. Älä anna ruskistua. 
Kuori ja hienonna inkivääri ja valkosipuli. Hienonna chili. Lisää pannuun, sekoita jonkin aikaa. Lykkää mausteet perään ja sekoittele taas. Varo, etteivät mausteet ja muut ainekset pala tai juutu kiinni pannun pohjaan. Lisää suolaa ja jauhettua mustapippuria.
Kaada pannuun vesi ja tomaatit. Kiehauta, alenna lämpöä ja hauduttele kastiketta 5-10 minuutin ajan.
Lisää pilkotut  broilerit. Pane kansi päälle ja kypsentele 30-40 minuuttia silloin tällöin sekoitellen.
Sekoita kastikkeen joukkoon jogurtti. Maistele lopputulosta ja purista sekaan mehua puolikkaasta limestä. Säädä siis maut kohdalleen jogurtilla, limen mehulla (tarvittaessa sillä toisellakin puolikkaalla) sekä suolalla.
Ripottele curryn päälle hienonnettua korianteria. Tarjoile riisin kanssa.