Tällä ohjeella tulee puolikas pellillinen piirakkaa. Täytteen ohje on reilu, riittäisi varmaan koko pellilliseenkin. Pidemmittä puheitta asiaan:
Lihapiirakka
1 pkt (500g) voitaikinaa 2 kananmunaa 1 dl puuroriisiä 400 g jauhelihaa 1 sipuli suolaa, valko- ja mustapippuria muna voiteluunOta taikina sulamaan. Keitä munat ja riisit kypsiksi. Ruskista jauheliha & sipuli ja mausta. Pilko munat pieneksi ja lisää riisien kera jauhelihan joukkoon. Kauli taikina pellin kokoiseksi ja kaada täyte toiselle puoliskolle. Voitele kaikki reunat munalla. Käännä toinen taikinapuolisko päälle ja painele reunat haarukalla yhteen. Voitele piirakka munalla ja pistele haarukalla. Paista uunin alatasolla 200 asteessa n. 20 minuuttia.