Ensimmäisissä pikkujouluissa oli tarkoitus tehdä munakoiso-halloumisalaattia. Tuhdin ravintolaruoan jälkeen se jäi kuitenkin väliin. Halloumijuustoa en ole aikaisemmin maistanut, toiset sitä kovasti kehuivat. Niinpä googlettamaan munakoiso-halloumia ja tälläiseen pastaan törmäsin (Pippurimylly oli testannut myös). Halloumi oli ihan hyvää, tosin se kerkesi jäähtyä ennen lautaselle päätymistä ja oli hieman kumista.

Halloumi-munakoisopasta

pieni munakoiso
2 pienehköä tomaattia (kirsikkatomaatteja)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
puolikas halloumi
kourallinen tuoretta pinaattia (rucolaa)
mustapippuria
spagettia kahdelle (tuorepastaa)

Leikkaa munakoiso paksuiksi kiekoiksi, jotta ne on helpompi paistaa. Voitele kiekot oliiviöljyllä ja ripottele päälle suolaa. Anna koisokiekkojen itkeä rauhassa ja pilko sillä välin tomaatit, sipuli, valkosipuli ja halloumi. Laita spagettivesi kiehumaan ja lisää spagetit porisevaan kattilaan.

Kuumenna hieman oliviöljyä pannussa ja asettele munakoisokiekot pannulle voideltu pinta ylöspäin (näin öljyä riittää molemmille puolille eikä munakoiso ryystä kaikkea sisäänsä). Paista molemmin puolin parisen minuuttia, ei tarvitse ruskistaa. Nosta kiekot lautaselle jäähtymään ja kippaa pannulle pilkottu halloumi. Ruskista palasia molemmin puolin ja nostele nekin sitten sivuun. Seuraavaksi pannulle pääsevät pilkottu tomaatti, sipuli ja valkosipuli. Freesaa niitä hetki ja kaada sekaan munakoisokiekoista pilkotut kuutiot, ruskistettu halloumi ja silputtu pinaatti.