..on yksi suosikeistani. Näin vanhempana on sitäkin "oppinut" itse tekemään, resepti kun ei mikään maailman vaikein ja aikaa vievin ole. Käytän siihen puolukkasurvoksen josta olen mehut valuttanut juotavaksi tuoremehuksi syksyllä. Näin saan senkin hyötykäytettyä ja antaa kivasti lisämakua puuroon. Suurimoitten määrää voi säätää, että puurosta tulee tarpeeksi paksua.

Mansikkapuuro

5 dl vettä
1 dl puolukkasurvosta tai puolukoita
n. 1dl mannasuurimoita
1 dl sokeria
ripaus suolaa
n. 3 dl jäisiä mansikoita

Vatkaa suurimot kiehuvaan vesi-puolukkaseokseen. Mausta sokerilla ja suolalla. Keitä puuroa hiljalleen n. 10 minuuttia välillä sekoittaen.Ota kattila levyltä ja lisää jäiset mansikat. Laita kansi päälle. Anna jäähtyä ja vatkaa kuohkeaksi. Nauti maidon kera.

JEE! Yöllä oli satanut lunta. Ei taida kuitenkaan hiihtämiseen riittää..