Suosikkiblogini viime aikoina on ollut Herkku ja Koukku. Sopivassa suhteessa ruokaa ja käsitöitä, loistavia ohjeita molempiin. Vihreän langan ja Herkun & Koukun ohjeita yhdistellen syntyivät nämä perinneherkut kreikkalaisella lisällä.

Lanttusupikkaat 16 kpl

täyte
500g lanttusosetta (450g:n lanttu + porkkana)
1 rkl margariinia
1 tl suolaa
1,5 rkl siirappia
1 rkl vehnäjauhoja
ripaus valkopippuria
100g fetajuustoa
 
taikina
2 dl ruisjauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl vettä
0,5 tl suolaa

Tee täyte. Kuori lanttu, paloittele ja keitä kypsiksi. Kaada desi keitinlientä talteen ja survo lantut perunasurvimella. Lisää rasva, suola, siirappi, valkopippuri, vehnäjauhot ja murusteltu feta. Sekoita tasaiseksi.

Tee kuoritaikina. Mittaa kulhoon vesi ja sekoita joukkoon suola, ruisjauhot ja vehnäjauhot. Vaivaa taikina tasaiseksi. Ripottele pöydälle ruisjauhoja ja kaavi taikina kulhosta pöydälle. Muotoile taikinasta pötkö ja jaa se noin 16 osaan. Ota yksi paloista kerrallaan käsittelyyn. Pyöritä pala ensin palloksi. Painele pallosta sormin pieni lettu. Kaulitse lettu soikioksi. Nosta soikion toiselle puoliskolle muutama lusikallinen lanttutäytettä, voitele soikion reunat vedellä ja käännä toinen puoli kanneksi. Tästä tulee puolikuun muotoinen piiras. Painele reunat tiiviisti yhteen.

Laita uuni kuumenemaan 275 asteeseen. Tee loput supikkaat samaan tapaan ja nosta ne pellille leivinpaperin päälle. Paista supikkaita noin 15 minuuttia.

Supikkaiden paistuessa sulata kattilassa rasva. Sekoita joukkoon lanttujen keitinlientä. Voitele seoksella valmiit supikkaat. Peittele kuumat supikkaat liinan alle ja anna niiden hautua vielä tunti ennen syöntiä.