Aiemmin uhkasin kokeilla voiko sämpylät leipoa illalla valmiiksi jääkappiin josta ne aamulla kohonneina vain sujautetaan kuumaan uuniin. Todellakin voi ja hyviä tulee! Moni muukin tämän on todennut. Minun versioistani löytyy myös auringonkukansiemeniä ja jauhojen määrää on vastaavasti vähennetty. Välipalalle kaveriksi keittelin vielä mansikka-mustikkakeittoa.

Kymmenen sämpylää aamuksi illalla

½ pss kuivahiivaa
3 dl kylmää maitoa (tai vettä)
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 dl kaurahiutaleita
6,5 dl hiivaleipäjauhoja
 
Kaada kuivahiiva kulhoon. Lisää joukkoon kylmä maito tai vesi. Lisää öljy, suola, hunaja sekä kaurahiutaleet. Lisää hiivaleipäjauhoja vähitellen. Kun olet lisännyt kaikki jauhot, öljyä kätesi, lyö kätesi kulhoon ja puristele ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Taikina jää löysäksi. Se on tarkoituskin.
Ripottele pöydälle vehnäjauhoja ja kumoa taikina kulhosta. Leikkaa taikina kymmeneen osaan. Kostuta kätesi vedellä ja pyöritä palat palloiksi. Nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle tai leikkuulaudalle leivinpaperin päälle. Ripottele sämpylöiden pintaan runsaasti jauhoja. Peitä sämpylät liinalla ja nosta ne jääkaappiin. Sulje jääkaappi ja mene nukkumaan. 
Ota aamulla sämpylät kaapista pöydälle kohoamaan siksi aikaa, kun uuni kuumenee 250 asteeseen. Paista sämpylöitä 10-15 minuuttia, kunnes ne saavat vähän väriä.