Runebergin tortut
200 g margariinia tai voita1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl jauhettuja manteleita
1 dl korppujauhoja tai piparkakkumuruja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
17 tippaa karvasmanteliaromia (en laittanut) kostutukseen 0,5 dl vettä 2 rkl mantelilikööriä 0,5 rkl sokeria
koristeeksi (ja torttujen keskelle ennen paistoa) vadelmahilloa/marmeladia ja tomusokeri-vesi tahnaa
Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaahdoksi, lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet yhdessä maidon kanssa, lisää lopuksi karvasmanteliöljy/-aromi. Laita taikina voideltuihin metallisiin vuokiin tai muffinivuokiin. Paista 175 asteessa uunin alatasolla n. puoli tuntia. Kumoa tortut, mikäli paistoit ne metallivuoassa. Kostuta, laita keskelle vadelmahilloa ja pyöräytä hillosilmän ympärille tomusokeri-vesi-tahnaa.
Monissa ohjeissa on paljon pienempi määrä karvasmanteliaromia, tällä määrällä tuli ihanan meheviä torttuja. Karvasmanteliöljy on todennäköisesti tujumpaa tavaraa, joten sitä kannattaa käyttää varovaisemmin.