Viimeaikoina on ollut pienimuotoinen leivän ja sämpylöiden leipomisbuumi. Tätä täytyy kokeilla-listalta voi taas yhden viivata yli. Testasin reseptiä puolikkaalla annoksella. Oikein hyvltä tämä maistui niin kuin tuore leipä aina, varsinkin keiton kanssa. En kylläkään valmiissa leivässä omenaa erottanut (soseen korvasin omenaraasteella). Kypsymisen kanssa oli hieman ongelmia kun leivästäni tuli turhan pullea. Kannattaa siis tehdä littanampi. Keiton tein aiemmin esittelemälläni reseptillä, johon sieniä voi vaihdella kukin mieltymystensä mukaan. Käytin tällä kertaa korvasientä, ehkä sienistä parhainta.

Auringonkukka-omenaleipä 2kpl

3 dl vettä
2 dl omenasosetta (1 omena raastettuna)
1,5 pussia kuivahiivaa
1,5 dl kaurahiutaleita
1 rkl siirappia
1,5 tl suolaa
1,5 dl auringonkukansiemeniä
10-11 dl hiivaleipäjauhoja
0,5 dl öljyä
 
Lämmitä vesi ja omenasose noin +42 asteiseksi. Sekoita kuivahiiva kaurahiutaleiden joukkoon. Lisää kauraseos, siirappi, suola ja auringonkukansiemenet nesteeseen. Alusta taikinaan vähitellen hiivaleipäjauhot ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Peitä taikina leivinliinalla ja kohota sitä noin 30 minuuttia.
Leivo taikinasta kaksi pyöreää leipää ja leikkaa niiden pintaan terävällä veitsellä viiltoja esimerkiksi säteittäin. Kohota leivät pellillä, voitele ne vedellä ja koristele auringonkukansiemenillä. Paista leivät 200 asteessa uunin alatasolla noin 20 minuuttia.