Pippurimyllyn innoittama minäkin kokeilin hernekeiton tekoa itse. Ei se niin monimutkaista ollutkaan, ainakaan tällaisena kasvisversiona. En erityisemmin tykkää itsetehdystä lihaisesta keitoksesta. Varsinkin joulun jälkeen kinkun jämistä tehty hernari on EI KIITOS, epämääräisten lihakönttien vuoksi. Ovea soijarouheen maailmaan en ole vieläkään avannut, tähänkin sen jätin laittamatta. Sami Garam kehotti kokeilemaan keittoon myös lanttua, bataattia, perunaa tai varsiselleriä. Hänen ohjettaan suunnilleen noudatin, mutta vilkuilin myös hernepussin tarjoamaa valmistustapaa.

Kasvishernekeitto

250 g (3,5 dl) herneitä
12 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
2 porkkanaa
1 palsternakka
1 sipuli
sinappia, meiramia, suolaa, pippuria

Liota herneitä puolessa nesteessä yön yli. Lisää loppu vesi sekä liemikuutiot ja keitä miedolla lämmöllä tunnin verran. Sekoittele välillä. Pilko sillä välin kuoritut juurekset ja sipuli pieniksi. Lisää pataan ja keitä toinen tunti. Mausta.