Nopeista sämpylöistä nopeisiin pulliin. En ole kovin innokas pullataikinan vääntäjä, vaikka pullasta, etenkin korvapuusteista, kovasti tykkäänkin. Jotenkin vaan se vaivaus-kohotus-vaivaus-pyörittely-kohotus- rumba tökkii pahemman kerran. Toki sämpylöissäkin on samat sävelet, mutta se taas ei ärsytä ollenkaan.. Lunni Leipoo-blogissa oli tehty pullaa ilman hiivaa, kohottelua ja suurempaa vaivausta. Niin minäkin sitten tein. Piimää ei ollut, mutta puolikas purkki kermaviiliä ja maitoa kylläkin. Taikinaan lisäsin myös kardemummaa jota ei alkuperäisessä ollut. Lisäksi halusin jotain spesiaalia ja teinkin texas-pullien täytteen. Laitoin siis fariinisokeria tavallisen sijaan.
 
Fariinisokeri on siitä hankalaa, että se kovettuu nopeasti. Olen lisännyt pussiin tilkan vettä ja kääräissyt sen vielä muovipussiin. Näin saa seuraavaan kertaan pehmenemistä aikaan. Jos fariinisokeri on saatava heti irtonaisempaan muotoon olen lisäksi käyttänyt pussia hetken mikrossa. Kannattaa muuten tarkistaa ettei fariinisokerisi ole sitä vanhempaa laatua jonka pakkausmateriaalissa on foliota. Saa kivoja ilotulituksia aikaan mikrossa. Itsehän en tietenkään ole tähän tapaan pöllöillyt..
 
Minun uunini paistoi pullat ruskeiksi jo alle 15 minuutissa. Keskusta oli vielä taikinaista joten heitin päälle leivinpaperin, alensin lämpöä 175 asteeseen ja paistoin vielä 15 minuuttia. Toki pullat voi paistaa normaaliin tapaan pellilläkin, silloin saisi ehkä tasaisemman paistotuloksenkin.
Tähän kaikkeen (taikinakulhon esiin ottamisesta uunituoreisiin pulliin) aikaa kului tunti. Aika nopeita siis. Arvosanaksi tälle kokeilulle voisin antaa 9+. Taikina oli ihanantuntuista, helppoa ja tarttumatonta käsitellä ja valmiit pullat aika lailla hiivalla leivotun oloisia/ makuisia. Taikinaan kyllä toivoin hitusen enemmän makeutta, jos seuraava kerta joskus koittaa lisään sokerin määrää.
 
Korvapuustit ilman hiivaa

taikina
2 3/4 cup vehnäjauhoja
2 rkl sokeria (itse laittaisin enemmän)
1 1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
3/4 tl suolaa
1 1/4 cup piimää (kermaviiliä+maitoa)
6 rkl sulatettua voita
(1 tl kardemummaa)

täyte
2 rkl sulatettua voita
2 rkl (fariini)sokeria
1 rkl kanelia 

Sekoita kulhossa keskenään taikinan kuivat ainekset ja sulata vähän yli 100 grammaa voita tai margariinia. Mittaa jauhoseoksen sekaan 6 rkl voisulaa ja piimä, sekoita nopeasti.
Jauhota alusta reilusti, kaada taikina alustalle ja jauhota vielä taikina ja kädet. Vaivaa taikinaa, kunnes se on käsiteltävää ja kimmoisaa. Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen.
Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi, noin sentin paksuiseksi levyksi. Kaada päälle loput voisulasta ja levitä tasaiseksi. Ripottele päälle sokeri ja kaneli. Kääri pituussuunnassa tiukalle rullalle ja leikkaa noin viiden sentin pituisiksi paloiksi. Voitele mahdollisimman pieni vuoka ja asettele pullat reunoille. Paista uunissa noin 20 minuutin ajan.
 
 
Jos et omista cup-mittoja niin muuntoyksiköitä voi katsoa esim. täältä.