Näin alkukesästä grillausinnostus on niin suuri, että hyvin äkkiä on kaikki itselle maistuva käyty läpi. Joutuu ihan etsimällä etsimään ideoita. Kala ja muut nilviäiset kun eivät sovellu ja possukaan ei fileitä lukuunottamatta iske. Vaihtoehtoja jää siis melko vähän. Vai jääkö? Laittakaahan tulemaan omia grillaussuosikkejanne!

Santa-Marian sivuilta löytyi erilainen, uusi resepti rommimarinoidusta kanasta. Marinadiin en valmista mausteseosta käyttänyt, vaan korvasin sen ainesosaluettelosta löytyvillä vastaavilla mausteilla. Seuraksi grillailtiin limebataatteja ja makealla chilikastikkeella siveltyjä ananaslohkoja. Kokonaisuus oli mielestäni oikein onnistunut. Kuvittelin olevani melkein Hawaijilla.

Caipirinha chicken

n. 400 g broilerin rintafileetä (ohutleikkeitä) 
 
marinadi 
1 dl vaaleaa rommia (bacardia) 
1 pieni valkosipulinkynsi puristettuna
1 ½ limen mehu
paprikajauhetta
kuivattua chiliä 
1,5 rkl oliiviöljyä
suolaa
 
Sekoita marinadin ainekset ja marinoi broilerinlihaa noin 2 tuntia (meillä oli yön yli). Grillaa 15-20 minuuttia.
 
Limebataatit
 
1 bataatti (n. 350 g)
 
loraus öljyä
1 rkl vaaleaa siirappia
½ limen mehu ja kuori raastettuna
suolaa, mustapippuria
 
Kuori ja paloittele bataatti. Esikeitä muutama minuutti. Pyörittele palat öljyseoksessa ja grillaa.