Juhannus olisikin sitten tältä vuodelta juhlittu. Vietettiin se perinteisesti mökillä. Vieraat vaihtuivat ja kaksistaankin viihdyttiin yksi ilta. Ilmat huononivat loppua kohden. Torstai oli se paras päivä, perjantaina kannettiin ruokia ja pelipöytää katokseen, taivasalle, katokseen.. Vettä ei loppujen lopuksi muutamaa pisaraa enempää tullut, lauantai-iltapäivänä senkin edestä. Mölkky, Mexican train, Skip-bo; niitä tuli tahkottua jokunen tunti. Uimaan en uskaltautunut vieläkään..

Jokunen juomakin tuli nautittua (tyhjien pullojen/ tölkkien määrästä päätellen). Perusoluiden ja -siiderien lisäksi mm. Frizzantinoa. Sekoiteltiinpa kesän ensimmäiset sangriatkin, kylläpä maistui hyvälle.

Sangria

1/2 plo halpaa espanjalaista punkkua (esim. Don Opas)
0,5 l sitruunalimpparia
1 kanelitanko
hedelmiä (appelsiini, nektariineja)

Kaada kylmennetty punaviini kannuun ja laita kanelitanko sekaan. Anna maustua kylmässä tunti pari. Kaada sekaan limppari ja pilkotut hedelmät. Tarjoa ja nauti kylmänä.

Ruokapuolelta löytyi mm. salaatteja, uusia perunoita, maissia, pekoniherkkusieniä, punaviinimarinoitua naudan paistia ja kanavartaita aasialaisittain maustettuna. Ohjeistus on peräisin Louise Pickfordin Grilliruoat- kirjasesta, jonka Kotivinkki on joskus meille sponssannut.

Tuoksuva aasialainen mausteseos

4 kokonaista tähtianista
2 tl setsuaninpippuria
1 tl fenkolinsiemeniä
1 kanelitanko murennettuna
6 mausteneilikkaa
2 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
2 pestyn limen kuori raastettuna
1 tl suolaa

Pane kokonaiset mausteet kuivaan paistinpannuun ja paahda keskilämmöllä 1-2 minuuttia tai kunnes mausteet ovat kullanruskeita ja tuoksuvia. Nosta pannu levyltä ja anna jäähtyä. Jauha mausteet morttelissa/ maustemyllyssä karkeaksi. Siirrä seos kulhoon ja lisää limen kuoriraaste, valkosipulit ja suola. Anna makujen sekoittua ennen käyttämistä.

Tein puolikkaan annoksen mausteseosta, se riitti 3 broilerin fileeseen. Maustoin fileet ja lisäsin lorauksen oliiviöljyä. Saa marinoitua useammankin päivän niin makua on enemmän. Ota kanat huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista ja töki tikkuihin. Puserra valmiille vartaille limen mehua ja dippaa makeaan chilikastikkeeseen tai paholaisen hilloon kuten minä.