Kuppilarintamalla hallitsivat britti- ja irkkupubit. Time Square, The Dubliner, Plough & Anchor (kuvassa).. Viimeksi mainittu oli lähipubimme. Rokkibaari Muddy watersissa oli viikonloppuisin elävää musiikkiakin, ei tosin jaksettu kumpanakaan iltana valvoa niin myöhään, että olisi bändit lavalla nähty. Toinen raskaamman musiikin ystävän paikka löydettiin Pacevillen puolelta. Coconut grovea ei nimensä, saati "2 drinkkiä yhden hinnalla"- tarjouksiensa perusteella tosin uskonut sellaiseksi. Tänne saavuttiin mojito-mondayn houkuttelemana, maanantaisin mojitot irtosivat 2,35 eurolla. Pacevillessä on myös melkoinen disco-helvetti-alue, mini-Ibiza suorastaan. Meille riitti kävely kerran läpi..

Baarissa olut oli puolet halvempaa kuin Suomessa. Hanaolut oli kalliimpaa kuin saman merkin tölkki/ pulloversio. Käytössä oli brittityyliin pint ja half pint. Paikallisista oluista yleisin oli Cisk joka on lageria, brittityylisiä pintahiivaoluita olivat mm. Hopleaf ja Blue Label. Supermarketeissa löytyi myös runsas valikoima ulkomaalaisia oluita, jopa saksalaista vehnäoluttakin.

Malta on niitä harvoja Etelä-Euroopan maita josta saa siideriä, tietysti englantilaista. Bulmers, Magners, Crowmoor ja Suomesta jo poistunut Woodpecker.

Shandy on ale-oluen ja sitruunalimpparin sekoitusta. Hieman kevyempi, raikkaampi janonsammuttaja kuin olut. Oikein hyvää! Paikallinen täysin alkoholiton erikoisuus on Kinnie. Appelsiineista ja yrteistä valmistettua juomaa nautitaan sellaisenaan tai tiukan viinan blandiksena. Maku on todella kitkerä, ei ollenkaan makea. Lähinnä se muistuttaa Russian Schweppesiä eli peittäisi luultavasti viinan maun aika tehokkaasti alleen. Tämä jäi valitettavasti testaamatta.

Maltalaista punaviiniä nautittiin ruoan kera muutamaan otteeseen. Vain talon viiniä sai lasillisen ja se ei oikein vakuuttanut. Ainakin se tarjoiltiin tosi lämpimänä. Supermarketista etsittiin kuoharia mansikoiden kaveriksi, mutta oli tyytyminen valkoviiniin. Valittiin puolimakeaa joka kustansi huikeat 2 euroa. Sehän olikin sitten todella makeaa, kuin hapotonta päärynäsiideriä. Kotiin tuotuun viiniin satsattiinkin varmuuden vuoksi muutama euro enemmän.

Ja vielä pitää mainita Etnalla hienoja maisemia ihaillen nautittu vastapuristettu appelsiinimehu. Ainakin väriä löytyy laavavirtojen ravitsemassa maassa kasvaneissa appelsiineissa.