Löysin Siskot kokkaa- blogista aivan lyömättömän kebakko-reseptin. Parasta ja erilaista grillattavaa pitkiin aikoihin. Tästä huomaa, ettei aina tarvitse olla sitä kalleinta filettä, vaan jauheliha oikealla maustamisella voi yltää makunystyröitä hivelevään lopputulokseen. Suosittelen kaikille!

Kebakot grillissä (n. neljälle tai nälkäiselle kahdelle)

n. 400-500g jauhelihaa
paketti pekonia
1 muna
2-3 kevätsipulin mukulaa
pari-kolme isoa lipstikan oksaa (laitoin basilikaa ja muutaman oreganon oksan)
1/4 tl savustettua paprikajauhetta
1 prk smetanaa tai creme fraichea (jätin pois, onnistui hyvin ilmankin)
1/2 palkoa punaista chiliä silputtuna
2 valkosipulin kynttä
suolaa
pippuria

Voiteluun paistoa ennen ja paiston aikana:

1 pieni prk tomaattipyrettä
0.5 dl öljyä
2-3 rkl punaviinietikkaa
1 rkl tuhdimpaa grillaukseen tarkoitettua chilikastiketta tai chilijauhoa (meillä Nate Dog's Hurtin- kastiketta)

Kastikeaineet sekoitetaan keskenään soosiksi.
Kebakkoainekset sekoitetaan tasaiseksi. Kebakko muotoillaan tikun keskivaiheelle pötkyläksi ja se kietaistaan pekoniin. Voit sivellä ohuesti kastiketta kebakoille ennen grilliin menoa ja sitten lisäillä tarpeen mukaan grillauksen aikana.
Grilli saa olla melko kuuma kun kebakot menevät sisään, mutta lämpöä kannattaa pienentää sen jälkeen ja antaa kebakoiden kunnolla jämähtää ennen varovaista kääntämistä toiselle kyljelleen. Älä hosu, kananmuna kyllä jämähtää kypsyessään. Kääntämisen jälkeen sutikoidaan soosia ohuelti paistuneelle kyljelle ja annetaan muhia kypsäksi välillä tarvittaessa kääntäen eri kyljille.

Seurana tyhjennettiin toissa kesän Alahovi-retkeltä kotiuttamamme Hilikunmakkee musta viinimarjaviini. Viinitilalle pääsee Kuopiosta kivasti risteillen.