Muutama viikko sitten Lappeenrannassa sukuloimisreissulla meinasin pissiä housuuni. Reaktio ei johtunut kovan helteen aiheuttamasta liikatankkauksesta, vaan siitä, että näin jo lopetetuksi luulleen siipikastikkeen paikallisen Citymarketin hyllyssä. Meillä on meneillään kastikkeiden ostokielto, koska yksi jääkaapin hylly on täynnä niitä, tätä helmeä kielto ei kuitenkaan koskenut. Tykkään tosi harvoista siipikastikkeista, Jim Beamin Wing Sauce on melkeinpä ainoa. Maku on jotain tulisen, etikkaisen ja makean välimaastosta. Olisiko jo pari vuotta kulunut, kun tätä viimeksi sain syödäkseni. Silloin pullo kului loppuun ja uutta tilausta tehdessäni sitä ei enää löytynytkään suomalaisista nettikaupoista.
 
Siipikastikkeita en kuitenkaan käytä siipiin (eivät ole oikein mun juttu) vaan dippaan niihin fileistä leikeltyjä paneroituja kanasuikaleita. Pitkästä aikaa dippailuilta: kanoja, perunoita, porkkana-, kurkku- ja selleritikkuja, kermaviilipohjaista tacodippiä sekä wings-kastikkeita kummankin makuun. Ai niin ja olutta! Näillä eväin jaksoi kannustaa Pitkämäen keihäs-pronssiin.

Dippailukanat

kanafileitä
1 muna
nachoja (chilimaustettuja)
mausteita esim. suola, pippuri, paprika, broilerimauste, cajunmauste, chili, grillimauste..

Murskaa sopiva määrä nachoja esim. pyyhkeen sisällä tai paksussa muovipussissa ja kaada lautaselle. Mausta. Riko muna toiselle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Leikkaa kanafileet paksuiksi suikaleiksi. Kasta ensin munaan, sitten nachomurskaan ja siirrä leivinpaperin päälle pellille. Paista 200 asteessa 10-15 minuuttia.

Dippailuperunat

pestyjä, kuorimattomia perunoita
öljyä
mausteita esim. suola, pippuri, paprika, ranskanperunamauste, bbq- mauste..
yrttejä esim. timjamia

Suikaloi perunat. Liota hetki vedessä, jotta saat tärkkelyksen pois. Kaada vesi pois. Lisää tilkka öljyä ja reilusti mausteita. Sekoittele ja kaada leivinpaperoidulle pellille. Paista 225 asteessa puolisen tuntia.