Voisilmäpelin ylistetyt hodarisämpylät pyöräytin tässä taannoin, ei niin kuumana päivänä. Testiin pääsi myös uudenkarhea patonkipeltini. On muuten näppärä keksintö. Taikinan saa jättää huoletta pehmeäksi, sillä sämpylät pitävät pellin urissa hyvin muotonsa. Aika jumalattoman hyviä sämpylöistä tulikin. Tiedä sitten oliko ohjeen, pellin vai molempien ansiota. Ilmojen taas viiletessä aion testata pellillä jos jonkinlaista patonkia.

Täytteet eivät mitenkään kummoiset olleet. Nakki, sinappi, ketsuppi, maustekurkku, raaka sipuli. Nuo nakit eivät minun makuuni olleet sitten yhtään ja kaipasi koiramme myös jonkinlaista kastiketta tai vaikkapa kurkkusalaattia sisäänsä. Paahdettu sipulirouhe olisi myös ollut paikallaan. Seuraavaksi kerraksi jäi siis aika lailla skarpattavaa..
Sämpyläohjeen tuplasin, suolan ja sokerin määrää vähensin.

Hot dog -sämpylät (6 kpl)

1 tl sokeria
½ pussia kuivahiivaa
1 dl lämmintä vettä
2 dl lämmintä maitoa
2 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
n. 6 dl vehnäjauhoja

Sekoita sokeri, kuivahiiva ja lämmin vesi. Anna hengailla 5 minuuttia kunnes seos alkaa hieman kuplia. Lisää maito, öljy ja suola (huomaathan, että maidonkin tulee olla lämmintä). Lisää jauhot vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Ota taikina kulhosta jauhotetulle pinnalle ja vaivaa n. 5-10 minuuttia, kunnes taikina on sileää ja joustavaa. Jos taikina tarttuu kovasti käsiin, lisää jauhoa tarpeen mukaan, mutta vältä laittamasta jauhoa yhtään enempää kuin on pakko.

Kohota taikinaa lämpimässä paikassa 1 ½ tuntia. Jaa sen jälkeen taikina kuuteen osaan ja pyörittele hodarisämpylän muotoisiksi. Asettele leivinpaperin päälle (tai patonkipellille) ja kohota muotoiltuja sämpylöitä liinan alla vielä puolisen tuntia. Paista 200-asteisessa uunissa n. 12-15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat ruskettuneet kauniisti.