O'Hara's: real cider & O'Hara's red ale

Viime kesä alkoi Tampereen terasseja kierrellen. Jatkui tutustuen Helsinkiin ruoan ja varsinkin juoman merkeissä. Loppukesästä jaksettiin vielä rokatakin. Tänä kesänäkin on Suomea kierretty (ruokakuvia on vain harvoin tullut räpsittyä). Festarit jäivät ensimmäistä kertaa piiitkään aikaan väliin (minäkö vanha?). Mainittavia ruokakokemuksia on melko vähän. Jos joku kaipaa neuvoa huonoista ruokapaikoista niin kysykää minulta! Voi myös olla, että vaadin liikaa..

  Esplanadi

Parhaasta annoksesta taistelevat Memphisin Bohemian fantasy wok; Kuopiossa asuntomessualueen kiertävän risteilyn jälkeen sekä Fernandon salami-cheddartäytteinen lehtipihvi; ystäväpariskunnan kanssa nauttittuna Mikkelin kesäteatterin Lampaansyöjien jälkeen. Myös siskon tekemä kasvislasagne on pakko mainita, jos hän tämän sattuu lukemaan. Oli se ihan oikeasti hyvää! Tajusin vasta loppuvaiheessa, ettei lihaa ollutkaan. Sain kyläilyreissulla myös ihanan täyteläistä mustikkajuustokakkua sekä kehuttua jäätelö+kuuma kinuskikastike+suolapähkinät- jälkkäriä. Aika jännää oli!

Mikkelissä ihastuin Saimaan Oluen tuotteisiin, joita kattavasti tarjoili Olutravintola Päämaja. Vaaleat lagerit Marsalkka ja Saimaa, viilenevinä iltoina maistuva tumma lager Woima sekä Kesämies-siideri nousivat suosikeiksi. "Ottaisin Kesämiestä, hehheh". Vieläköhän jaksaa baarmikkoa loppukesästä naurattaa..? Onneksi matka vei vielä myöhemmin Lappeenrantaan, jossa jatkoin tuotteisiin tutustumista. Vehnäolut saa minulta miinusta. Saisi olla enemmän makeutta ja banaanisuutta.

  Plevna

Tampereen terassikierrosta yritettiin viime viikolla. Yläkerta päätti, että nyt on syksy ja antoi vettä ihan mukavasti. Aurinko paistoi ehkä puoli tuntia 3 päivän aikana. Tuo puoli tuntia meni siihen, kun juostiin Plevnan terassille. Sitten alkoikin taas sataa. Uusia pubeja tälle reissulle kertyi muutama. Ehkä villeimpänä vetona Mauno Ahosenkin suosima Ohranjyvä. Onneksi saatiin paikallinen kaverimme turvamieheksi torjumaan epämääräiset kaljanpummaajat. En välttämättä menisi toiste.

  Praha: vaalea & tumma Ferdinand

Keskustasta Tammelaan patikoitiin real alen perässä vain todetaksemme, ettei Salhojankadun pubi ollut vielä auki ja Pikilinnasta ei sitä saanut. Päädyttiin sitten Prahaan. Irkkuhenkisistä oikeinkin mukavia paikkoja ovat O'Connell's ja O'Hara's. Connell'sin pubivisan piti edustaa reissun aktiviteettiosiota shoppailun ohessa, mutta se olikin yllätykseksemme vetänyt paikan pullolleen väkeä, arki-iltana, alkuillasta. On nähtävästi opiskelijoiden suosiossa. Hörpättiin nopeasti tuopposet ja jatkettiin matkaa.

  Piazza

Plevnan tuotoksia (vieläpä huokeammin kuin itse panimoravintola) tarjoilevat Oluthuoneet Panimomestari sekä Esplanadi. Jälkimmäisestä sai ruokaakin. Espan real burger mäskisämpylällä ja Koskenlaskijalla. Odotin jotenkin enemmän. Ei tuo toki syömättä jäänyt. Pyttärikin upposi.
Kasvis-vuohenjuustotandooria ja häränrintaa barbequekastikkeessa syötiin Piazzassa. Olen joskus saanut tuolla hyvän salaatin ja siksi kai sinne päädyttiin. Käytiin kyllä vilkuilemassa aika monen muunkin paikan menuja. Ihan ok kokemus.

Kaikki kuvat Tampereelta.