Harvinainen mökkireissu tällä kertaa, koska saatiin jotain hyödyllistäkin aikaan. Tavallisesti aika menee lehtiä lukiessa, kalastaessa (= veneessä lehtiä lukiessa, koska kalaa ei ikinä tule), tulia sytyttäessä, pelaillessa ja muuten vaan oleillessa. Viimeksi tosin keräsin niitä vattuja.
Nyt mukana oli pari pestävää mattoa ja pussillinen jämälankoja. Matot kaivoin alkukesästä toisen mökin aitasta. Ovat mummini vanhat, varmaan 50 vuotta sitten kudotut. Pesin ne silloin jo kertaalleen ja ompelin päihin uudet kankaat kuluneiden tilalle. Tykkään niiden siksak-kuviosta ja iloisista, vaikka jo hieman haalistuneista väreistä.

Jämälangoista sain aikaiseksi muutaman pannulapun aihion.

Toisen marinoidessa grillikylkeä, tein itselleni kana-sipulivartaita. Marinadi on peräisin Louise Pickfordin Grilliruoat-kirjasta kuten aiempikin kanavarrasmarinadi, omin muunnelmin tosin.

Yrttimarinadi kanalle (2 fileelle)

muutama timjamin oksa
sitruunamelissan lehtiä silputtuna
2 laakerin lehteä
1 valkosipulin kynsi pilkottuna
1/2 pestyn sitruunan kuori raastettuna
pieni kuivattu chilipalko
kokonaisia musta- ja roseepippureita
suolaa
oliiviöljyä

Riivi timjaminlehdet varsistaan ja pane mortteliin. Lisää myös muut mausteet, öljyä lukuunottamatta. Hiero aineksia survimella, jotta tuoksut vapautuvat. Siirrä seos marinointiastiaan ja lisää öljy. Anna makujen sekoittua ennen marinadin käyttämistä.

Kivilaiturin rakennuksen ja atomipartion lisäksi ennätettiin vielä pelata yömyöhään Mexican trainia.