Yksi vuosi kertyi taas lisää mittariin. Sehän tarkoitti parin päivän leivontasessiota: paria suolaista, paria makeaa lajia. Toinen makeista kakuista oli Sillä Sipulin kinuskinen mustaherukkakakku. Keksipohja vaihtui suklaakakkupohjaan ja täytettähän piti perinteiseen tyyliin myös muutella. Laitoin koko purkin kinuskikastiketta, muuten jämä olisi jäänyt ikuisiksi ajoiksi jääkaappiin pyörimään. Ei tullut liian makeaa. Koristelu on ihan hirveä (mustaherukkahilloa + Flora Vispi- vaniljakreemijauhepursotuksia), suunnittelin kyllä jotain aivan muuta. Kuten alkuperäisohjeen horsmankukkia.

Kinuskinen mustaherukkakakku (halk. 26 cm:n irtopohjavuokaan)

pohja
2 munaa
1 dl sokeria
100 g voita
100 g tummaa suklaata
1,25 dl vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta

täyte
2,5 dl Flora Vispiä
3 dl turkkilaista jogurttia eli Partaäijää
4 dl mustaherukkahilloa
2 dl kinuskikastiketta
7 liivatelehteä
0,5 dl mehua/ vettä
 
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut jauhot. Lisää myös sulatettu hiukan jäähtynyt voi-suklaaseos. Kaada voideltuun ja jauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 20-30 minuuttia.
Kumoa jäähtynyt pohja vuoastaan ja pese vuoka. Laita leivinpaperi pohjan ja reunojen väliin sekä suikale kiertämään reunaa. Laita kakkupohja alimmaiseksi.

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, kinuski ja mustaherukkahillo. Kuumenna mehu ja sekoita joukkoon liivatelehdet, joista olet puristanut ylimääräiset vedet pois. Liruta liivatemehu täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada koko hoito pohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi (yön yli).
Koristele taitojesi ja halujesi mukaan.