Viime vuonna toivoin ja sain lahjaksi Mestari Aleniuksen kakkuklassikot- opuksen. Sitä oli jossain kehuttu ja kauniita kakkuja kieltämättä mies on saanut aikaiseksi. Itse kirja ei ole mielestäni kovinkaan toimiva. Reseptit ovat pitkiä tai siltä ainakin näyttää, koska fontti on suuri ja sivut A4- kokoisia. Jokaisen kakun kohdalla on ensin ohjeistettu pohjan teko, vaikka se olisi sama kuin viidessä aiemmassa kakussa. Kannessa kuitenkin on ehkä kirjan parhaiten ideoitu kakku. Reseptiä en siis noudattanut kun vain ulkonäöllisesti. Paitsi, että Aleniuksella tämä oli mansikkakara. Meni muuten jokunen tovi kun asettelin vatut yksitellen pinnalle, huh..

Vadelmakarakakku
 
pohja
 
täyte
2,5 dl Flora Vispiä
1 prk rahkaa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
sokeria
1 sitruunan kuori raastettuna
5 dl vadelmia
 
kostutukseen: 7up
 
pinnalle
1 dl kermaa + sokeria + 1/2 rkl vaniljakreemijauhetta
n. 5 dl vadelmia
2 dl hyytelösokeria + vettä pakkauksen ohjeen mukaan
 
1 vajaa pötkö vihreää marsipaania
 
Tee pohja ohjeen mukaan.
Vatkaa täytteen kerma, lisää muut aineet. Tee esim. kartongista kolme vadelmanmuotoista sabluunaa, kukin edellistään pienempi. Leikkaa niiden avulla kolme pohjaa. Kostuta 7upilla ja täytä. Leikkaa jäljelle jääneestä kääretorttupohjasta vielä pieni vadelmanmuotoinen pala kakun päälle.

Vatkaa päälle tuleva kerma ja mausta. Sivele kakun pintaan tasaisesti. Asettele päälle vadelmat. Tee hyytelösokeriliemi pakkauksen ohjeen mukaan ja valele kakun pintaan.

Kaulitse vihreä marsipaani 3-4 mm:n levyksi. Leikkaa muutama lehti ja muotoile lopusta kara vadelmalle.