Toiseen, nuoremman väen kattaukseen tein lisäksi turkinpippurimuffinsseja. Alan vähitellen uskoa, etteivät muffinsit ole mun juttu. Ei näissä toki maun puolesta vikaa ole, suolaisen ja makean liitoksi kuvailtiin ja kehuja saivat. Minulle tuo päällinen vaan on tärkein osa, niin kuin leivonnassa yleensä: "Enemmän kermaa/ hilloa, vähemmän taikinaa". Enkä saa ikinä muffinsseja kohoamaan keskeltä. Sivusuunnassa kyllä levahtavat. Taikinan varmaan pitäisi olla jäykempää? Mutta sitten ei tule niin kuohkeita muffinsseja.. Hankalaa! Tässä ohje pienennettynä kolmasosaan.

Muffinsit (6-7 kpl)

1 muna
1 dl sokeria
½ dl rypsiöljyä
reilu 0,5 dl ruoanlaittojogurttia (laitoin partaäijää)
30 g Fazer Tyrkisk Peber Crush -rouhetta
1 tl leivinjauhetta
2 dl vehnäjauhoja
 
kuorrutus
1 dl mansikkatomusokeria
200 g sitruunatuorejuustoa
1-2 rkl Fazer Tyrkisk Peber Crush -rouhetta
 
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita öljy ja jogurtti. Yhdistä jauhot ja kuivat aineet. Sekoita muna-sokerivaahtoon vuorotellen jogurtti-öljyseosta ja jauhoseosta.
 
Voitele muffinivuoat ja täytä vuoat 2/3 vuoan tilavuudesta. Paista muffinit 225-asteisessa (silkonivuoissa 200 asteisessa) uunissa noin 20 minuuttia. Jos valmistat pieniä muffineja, lyhennä paistoaika 10-15 minuuttiin.
Tarkista tikulla, että muffinit ovat kypsiä. Jos tikkuun tarttuu kosteaa taikinaa, on muffini vielä raaka.

Jäähdytä muffinit ennen kuorruttamista. Sekoita juusto ja tomusokeri tahnaksi ja levitä tahna jäähtyneiden muffinien päälle. Koristele Tyrkisk Peber Crush -rouheella.