Sienestyskausi on nyt avattu, eikä ihan pikkusaaliilla. Kuvassa olevien lisäksi löydettiin vielä muutama yksilö lisää. Kilon verran puhtaita, madottomia herkkutatteja! Nämä päätyivät mm. sienileipiin, joihin innoituksen antoivat Kädenväännön kanttarellileivät. En kyllä tykkää yhtään, että syksypimeiden tullen joutuu kuvaamaan keittiövalaistuksessa. Koittakaa kestää! Nuo leiviltä näyttävät kuitenkin nautittiin salaatin kera iltapalana.

Tattileivät

tatteja
sipuli
(ruoka)kermaa
suolaa, pippuria, persiljaa
maalaisleipää
voita
juustoraastetta

Pilko sipuli ja tatit. Paistele öljyssä kunnes tattien vesi on haihtunut. Lisää (ruoka)kermaa. Anna hautua hetki ja mausta. Voitele leipäviipaleet ja kauho muhennosta päälle. Ripottele juustoraaste leiville. Paista grillivastuksen alla 200 asteessa, kunnes juusto on saanut hieman väriä.