Ompas uusi työ ja uudessa paikassa asuminen vienyt ajan ja virran pois. Hieman harvemmin siis juttuja tipahtelee tänne. Viime viikonloppuna käväistiin vielä aiemmassa kodissa olemassa ja hakemassa tavaroita. Kerettiin siinä sivussa väsätä jotain evästäkin.

Viime lauantain menuu koostui naudan sisäfilepihveistä, kasvisgratiinista ja banaanikakusta. Pihvien kanssa avattiin jo tovin nurkissa pyörinyt Vuoden viinit 2010- hopeamitalisti, etelä-afrikkalainen Drostdy-Hof. Pippurisen pihvin kanssa se ei toiminut, vaan aiheutti suussa polttelevan efektin. Lempeämmin maustetun lihan kanssa voisi käydäkin.
Gratiini ei ollut oikeaoppista gratiinia. Porkkanaa, palsternakkaa, kukka- ja parsakaalia, mausteita, yrttejä sekä ruokakermaa vuokaan ja uuniin kannen/ folion alle 200 asteeseen puoleksi tunniksi.
 
                            Pala saaristolaisleipää?
 
Banskukakku on muisto lapsuudesta. Isäni ei ole mikään kokkaajatyyppi, vaikka ammattinsa puolesta tietääkin KAIKEN lihasta ja sen valmistuksesta. Ainoa juttu minkä muistan hänen tehneen on tämä. Paitsi, ettei ohje ollut sama tai sitten aika kultaa muistot. Minun muistoissani kakku oli vaaleaa.. ja parempaa! En ylipäätään ole kuivakakkutyyppiä, banaanikakku teki siinä aiemmin poikkeuksen. Nyt en ole varma meneekö sekään.
Taas piti härveltää ohjeen kanssa ja tehdä omia, erittäin tarpeellisia pikkumuutoksia. Jättäisin siis kuitenkin kanelin ja inkiväärin pois, aiheuttivat turhan aikaista joulufiilistä.

Banaanikakku

100 g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
0,5 dl kermaa
2 banaania
(kanelia, inkivääriä)

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten vielä muussatut banaanit ja kerma. Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 asteessa n. 1 tunti.