Tämmönen viikonlopun menu meillä tällä kertaa. Paatuneimmallekin lihansyöjälle uppoaa kasvisruoka, kun kylkeen heittää tuoretta leipää. Ja tämä leipä olikin ruokaisa tapaus, jota aion ehdottomasti tehdä toistekin. Feta + oliivit toimii aina!
Valion tarjoilema keitto taas menee kategoriaan ok. Hieman liian porkkanaista ja makeaakin se oli joten lorautin chilikastiketta vähän reilummin. Laittaisin kyllä perunaa tai vaikkapa kukkakaalia porkkanan seuraksi, voisi toimia paremmin.

Kreikkalainen fetaleipä
 
2 dl jogurttia
1 dl appelsiinimehua
25 g hiivaa (puoli pussia kuivahiivaa)
1 tl sokeria
1 tl suolaa
3 dl hiivaleipäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl öljyä
 
täyte
3 keitettyä kananmunaa
100 g purjosipulia
1 dl kivettömiä oliiveja (kalamata)
200 g fetajuustoa
1 rkl persiljaa

Lämmitä jogurtti ja appelsiinimehu kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta hiivaleipä- ja vehnäjauhoilla hyväksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi. Valmista täyte hienontamalla keitetyt kananmunat, purjo, oliivit, fetajuusto ja persilja ja sekoittamalla ainekset keskenään.

Kaaviloi kohonnut taikina 30 x 60 cm:n levyksi. Levitä täyte levylle ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Sulje saumakohta nipistäen hyvin yhteen ja kääntämällä se alaspäin. Nosta rulla leivinpaperille uunipellille ympyränmuotoon ja yhdistä päät toisiinsa. Leikkaa saksilla viiltoja 2-3 cm:n välein. Anna kohota lämpimässä hyvin. Paista 200 asteisessa uunissa 25-30 min.

Chilinen porkkanakeitto

4 dl vettä
4 porkkanaa
pala (50g) purjoa
1 kasvisliemikuutio
2 dl ruokakermaa
1 tl kirveliä
3 rkl sweet chili kastiketta
suolaa, mustapippuria
tuoretta persiljaa

Keitä porkkanaviipaleet ja huuhdottu, viipaloitu purjo kypsäksi kasvisliemessä. Soseuta esim. sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää kerma ja mausteet. Kiehauta. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.