Keittiö viettää edelleen hiljaiseloa ainakin siinä määrin, ettei juuri mitään julkaisukelpoista ole syntynyt. Kaivoin siis arkistojen kätköistä muinoin runoillun kaalipatajutun. Olkaapas hyvä!

"Kuulostaa oudolle", sanoi joku. "Kuulostaa minulle!", sanoin minä. Tykkään kokeilla kaikkea uutta ja outoa kunhan siinä on jokin juttu. Tämä juttu voi olla vuohenjuusto, lanttu, tuore inkivääri, kaneli, kookos.. Eli ainesosa joka luultavasti pelastaa kyseisen tuotoksen vaikkei se niin maistuisikaan. Tässä ei pelastajaa tarvittu. Kookosmaito muuten maistui yllättävän vähän lopputuloksessa.

Kaalia joutuu yleensä ostamaan kokonaisen kerän josta pikkupala menee jauhelihakeittoon. Sitten se pyörii jääkaapissa, väistää välillä vihanneslaatikosta banaanien ja kurkun tieltä alahyllylle. Ehkä jotain wokkia. No vieläkin sitä jäi. Pään puhki saa miettiä sille jonkin loppusijoituspaikan. Tuollainen reppanakaalin loppu sitten pääsi tähän laatikkoon. RIP. Paremmin koostumusta ja reseptin alkuperää voi tutkailla täältä. Lihaisampi versio taas löytyy täältä.

Kookos-kaalilaatikko (6 annosta)

0,8-1 kg kaalia
2 dl ohraa
2 isoa porkkanaa
1 dl chilipähkinöitä (tai cashewpähkinöitä + chilimaustetta) (näitä ei ollut)
5 dl kasvislientä
1/2 ruukku korianteria (meni koko ruukku)
1 tl inkivääritahnaa
3 rkl soijakastiketta
2 dl kookosmaitoa
oliiviöljyä
suolaa

Laita ohra kiehumaan kasvisliemeen. Pilko kaali ja raasta porkkanat. Kuullota kasvikset pannussa oliiviöljyssä kahdessa erässä tai kerralla isossa kattilassa. Kun ne ovat hieman pehmenneet, sekoita joukkoon inkivääri, soijakastike ja pilkottu korianteri. Kaada uunivuokaan kasvisseos, murskatut pähkinät ja keitetty ohra. Sekoita ja maista, lisää tarvittaessa suolaa. Kaada lopuksi kookosmaito päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa 45 minuuttia.