Paahtopaistiaterian jälkkärinä syötiin marinoituja luumuja (sellaisia tuoreita) Hans Välimäen ohjeella. Luumut eivät tainneet olla ihan kypsiä ostaessa, koska jäivät hieman koviksi. Kannattaa siis valita varmasti kypsiä, pehmeitä yksilöitä. Liemi oli kuitenkin mahottoman hyvää. Sitä jäi vaan harmillisen paljon yli. Näin jälkeenpäin tuli mieleen, että sen olisi voinut käyttää kiisselin pohjaksi, juustokakun päälle hyydytettynä tai vaikkapa glögiksi.
Luumujen valmistus sujui siihen saakka hyvin, kunnes pääsin kohtaan: "Anna marinoitua yön yli". Maku tosiaankin parani seuraavana ja sitäkin seuraavana päivänä.

Marinoidut luumut

500 g luumuja
2 dl sokeria
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 vaniljatanko halkaistuna
2 dl vettä
0,5 dl rommia (Stroh)

Mittaa kaikki aineet kattilaan luumuja lukuun ottamatta ja kiehauta liemi. (Tässä vaiheessa puolitin luumut ja poistin kivet, alkuperäisessä ohjeessa ne laitettiin kai kokonaisina) Laita luumut liemeen ja keitä pari kolme minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä. Anna luumujen marinoitua yön yli. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kera.