Pyysin tuomaan kirjastosta leivontakirjoja. Niitäkin tuli, mutta enemmän tuli paneuduttua Chili-intoilijan lainaamaan Pirullisen kuumaan chilikirjaan. Kolmesta kokeillusta ohjeesta kaksi jopa onnistui (ei niin onnistunut oli kesäpäivän mausteinen grillikana, joka kuvassa näytti herkulliselle, meidän keittiössä oksennuskuorrutteiselle). Toinen jakamisen arvoisista resepteistä on tämä papupata. Kirja kehotti tarjoilemaan sen ranskankermanokareen, rapean tortillan ja juustoraasteen kera, kastikkeena grilliruoille tai täyteläisenä keittona kasvisliemeä lisäämällä.
Olen aina ihmetellyt noiden rapeiden tortilla/ tacokuorien ideaa. Ja niin teen vieläkin, syöminen on melko sottaista puuhaa..
 
Mustapapu-paprika-chilipata
 
2 rkl oliiviöljyä
2 punaista paprikaa kuutioituna
1/2 vihreää paprikaa kuutioituna
1 sipuli silputtuna
1/2 porkkanaa kuutioituna
8 valkosipulinkynttä silputtuna
2 tl mietoa chilijauhetta
1 rkl juustokuminan siemeniä
1 tl oreganoa
1 rkl paprikajauhetta
400 g tomaatteja silputtuina
5 dl kasvislientä
400 g kypsiä mustapapuja
2 mietoa kuivattua Ancho-chiliä
1 punainen tai vihreä Anaheim-chili silputtuna
25 g silputtua tuoretta korianteria

Kaada oliiviöljy pannuun ja lisää paprikat, sipuli, porkkana ja puolet valkosipulista. Kuullota pehmeiksi. Sirottele mausteet pannuun ja lisää lopuksi tomaatti. Paista hetki ja lisää kasvisliemi, pavut, kuivatut chilit, loput valkosipulit ja puolet korianterista.

Anna keiton kiehua hiljaa, kunnes kastike on tummaa ja sakeaa. Mausta vielä lopuksi makusi mukaan tuoreella chilillä. Koristele lopulla korianterilla ja tarjoile.