Sunnuntai-iltapäivisin tulee usein katseltua Jimin äijäruoka-putkea. Kuuluisien kuppiloiden mättöeväitä ja Anthony Bourdainin seikkailuja. Ja onpa siellä Chuck's day off eli Kokin vapaapäiväkin, josta idea nugettien tekemiseen ihan ite lähti. Jauhelihan kylläkin ostin valmiina, kun en sellaista lihaa silppuavaa konetta omista. Pannulla reilussa öljyssä ne paistettiin ja oluen sekä wings-kastikkeiden kera nautittiin. Chuckin hunaja-sinappidippiä (puolet hunajaa, puolet sinappia +suolaa, pippuria) tein kokeilumielessä pienen annoksen, muttei se mitään riemunkiljahduksia aiheuttanut. Toisin kuin Farnk's RedHot Wings-kastike: etikkainen, voi-aromi maistuu kivasti, tulisuus sopiva. Beamin Jimi on löytänyt vertaisensa.

Nugetit

400 g broilerin jauhelihaa
1 muna
1/2 dl parmesaania raastettuna
1,5 rkl soijakastiketa
pieni loraus chilikastiketta tai muutama tippa tabascoa
1/2 sitruunan tai limen mehu
suolaa, mustapippuria
 
panerointiin
vehnäjauhoja
1 muna
korppujauhoja

Sekoita aineet yhteen. Pyöritä taikinasta palloja ja litistä ne pieniksi pihveiksi. Kääntele nugetit ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.

Kyllä! Meillä todellakin on puutarhakalusteet keittiössä! Ah, tätä kahden asunnon ja kaupungin ihanuutta! Kauppojen syntymistä odotellessa..