Työpaikan kahvitteluhuone on osoittautunut loistavaksi reseptienbongauspaikaksi. Joku sinne aina raahaa vanhoja naistenlehtiä, jotka sitten esittelevät houkuttelevia ruokia. Niitä pukkaa niin paljon, että jemmassa alkaa olla vino pino kopioituja leikkeitä. Olisikohan ollut Kodin kuvalehti, jonka salaattispesiaalista tämä kiva salaatti löytyi.
En ole muuten aiemmin tajunnutkaan, kuinka hyvin bataatti ja feta käyvät yhteen.

Bataatti-kanasalaatti

1 iso tai 2 pientä bataattia
3 rkl öljyä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl seesaminsiemeniä
1 tl suolaa
2 grillattua broilerin rintaleikettä (filettä)
1 ruukku villirucolaa
1 dl saksanpähkinöitä
150 g fetajuustoa
 
salaattikastike
3 rkl öljyä
3 rkl sitruunamehua
1 rkl juoksevaa hunajaa
 
Leikkaa kuorittu bataatti parin sentin paksuisiksi lohkoiksi. Sekoita öljyyn seesaminsiemenet, suola ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Laita bataattiviipaleet laakeaan uunivuokaan ja levitä öljyseos niiden päälle. Paahda 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia, kunnes bataatit ovat kypsiä.
Posta grillatuista rintaleikkeistä nahka ja luu. Kuutioi liha.
Sekoita salaattivadilla huuhdotut ja revityt rucolat, pähkinät, feta ja bataattiviipaleet.
Sekoita kastikeainekset kannellisessa purkissa ja sekoita kastike salaatin joukkoon.