Viime viikonloppu oli tavallista pidempi (kellojen siirrosta huolimatta) ja keittiössä tuli vietettyä jokunen tovi.
Aamu alkoi leipä- ja pullataikinan vaivaamisella. Ohraleivän ohje on ollut suosikeissa jo pitkään. Kuoresta tuli tosi rapsakka ilman "vesikulho uunin pohjalle"-kikkaakin.
 
Ohra-piimäleipä
 
nopea juuri
5 dl piimää
50 g hiivaa
5 dl ohrajauhoja
1-2 tl suolaa
 
taikinaan
n. 3 dl vehnäjauhoja
 
Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi ja lisää joukkoon murustettu hiiva. Sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää joukkoon ohrajauhot ja suola sekoittaen. Jätä taikina huoneenlämpöön noin tunniksi. Vaivaa taikinaan vehnäjauhot. Alusta taikina kimmoisaksi. Leivo kaksi leipää. Nosta leivät pellille leivinpaperin päälle liinan alle kohoamaan. Anna kohota 30–45 minuuttia. Paista leipiä 225 asteessa noin 20–25 minuuttia. Leipä on kypsää, kun se kumisee pohjaan koputtaessa.

Pullataikinasta valmistui jättimäisiä, koko Ewingien perheen ruokkimiseen riittäviä dallaspullia (ja pari tavallista). Vaniljaista täytettä saa olla reilusti, onhan se koko pullien idea. Parhaimmillaan nämä ovat tuoreina.

Dallaspullat

2,5 dl:n pullataikina esim. jauhopussin kyljestä

täyte
250g rahkaa
100g huoneenlämpöistä voita 
1/2 dl sokeria
vajaa 1 dl vaniljakreemijauhetta

Sekoita täytteen aineet hyvin yhteen. Kauli pullataikina levyksi ja levitä sille täyte. Jos täytettä on reilusti säästä osa ja levitä lopuksi pullien päälle. Rullaa levy, leikkaa paloiksi ja laita leikkuupuoli ylöspäin leivinpaperoidulle pellille kohoamaan puoleksi tunniksi. Voitele munalla ja paista 200°C:ssa kunnes pullat ovat kullanruskeita.