"Sanon niille, että tein kyllä synttärikakun, mutta tiputin sen aamulla lattialle ja että leivon huomiseksi uuden." Heräsin yön pimeinä tunteina miettimään edellisiltana leipomaani katastrofikakkua. Vein sen kuitenkin urheasti tarjolle.

Täytteen kehittelin parin vuoden takaisen minttu-lime-mustikkatortun innoitamana ja pohjanakin toimi vanha tuttu. Homma pulkassa tähän asti. Kuorrutteen tekemisenkin piti olla pala kakkua, mutta toisin kävi. Kolme kertaa se meni ketuiksi. Suklaasta tuli kokkareista, ilmeisesti paloi vaikka miedolla lämmöllä mikrossa sitä sulattelin, välillä sekoitellen. Kauppareissun jälkeen neljäskin (!) yritys meni kiville, mutta lätkäisin sen silti kakulle. Tässä vaiheessa muistutin demonin riivaamaa, niin turhautunut olin koko projektiin.

Kakku oli kuitenkin sisällöltään erittäinkin onnistunut (kriittisen leipojankin mielestä). Muovilusikat kovassa kuorrutteessa hieman taipuilivat. Työpäivän päätteeksi kannoin tyhjän kakkulautasen lisäksi kotiin hienon Muumi-peltipurkin ja Pikku Myy- emalikupin. Muistutan kuulemma sitä.. Siis Myytä.

Mustikka-lime-suklaakakku

suklaakakkupohja
4 munaa
2 dl erikoishienoa sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
200 g voita tai margariinia
100 g tummaa- + 100 g maitosuklaata
 
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää keskenään sekoitetut jauhot. Lisää myös sulatettu hiukan jäähtynyt voi-suklaaseos. Kaada voideltuun ja jauhotettuun (halk 20 cm:n) vuokaan ja paista 175 asteessa 50-60 minuuttia.
 
täyte
2½ dl kevytvispiä
200 g maitorahkaa
n. ½ dl tomusokeria
n. 1 dl vaniljakreemijauhetta
2 limeä
 
n. 5 dl tuoreita mustikoita
 
kostutukseen
limen mehua + vichyä ja ruokosokeria
 
kuorrutus
n. 300 g tummaa suklaata
100 g voita tai margariinia

Vaahdota kerma. Lisää rahka, tomusokeri ja vaniljakreemijauhe. Pese limet hyvin. Raasta ne ja purista mehu talteen. Lisää kuoriraaste ja n. 3 rkl mehua. Maistele välillä että lime maistuu tarpeeksi ja että sokeria on riittävästi.

Kumoa jäähtynyt kakkupohja tarjoilulautaselle ja leikkaa se kolmeen osaan. Sekoita loppuun limen mehuun vichyä ja sokeria taittamaan kirpeyttä. Murskaa mustikoita hieman, osa saa jäädä kokonaiseksi. Kostuta kakkulevy, laita puolet mustikkasoossista pohjalle ja limemoussea päälle. Toista. Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy.

Sulata voi ja suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Levitä hiukan jäähtynyt seos kakun pinnalle.