NAINEN innostui MIEHEN Carbonarasta niin, että päätti yrittää tehdä vieläkin paremman pastan. Surffaillessaan hän löysin tiensä Sara La Fountainin blogiin ja chorizopastan äärelle. "Vodkaa pastassa" oli hänenlaiselleen tarpeeksi erikoista.
 
NAINEN saati MIES eivät vodkan aromeja lopputuloksessa maistaneet. Alkoholille estyneet voinevat sen jättää väliin. Naamaa hän ei tosin suosittele höyryihin tunkemaan, kun viinaksen on kuumalle pannulle lisännyt. Ainakaan jos aikoo lähteä autoilemaan..

Chorizo-vodkapasta

250 g pastaa, al denteksi keitettynä
70 g chorizo-makkaraa suikaloituna
2 rkl oliiviöljyä
2 tl valkosipulia
¾ dl vodkaa
3½ dl kermaa
2 rkl tomaattipyreetä
1 rkl kapriksia
3 rkl mustia oliiveja
1 rasia kirsikkatomaatteja
2 rkl basilikaa
parmesanjuustoa
suolaa
pippuria
sokeria

Lämmitä pannulla tilkka öljyä ja lisää raastettu valkosipuli. Lisää vodka, tomaattipyree ja kerma. Anna kiehua noin 10 minuuttia niin, että alkoholi haihtuu. Mausta seos sokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää keitetty pasta, chorizo, kaprikset ja mustat oliivit. Lopuksi lisää vielä kirsikkatomaatit ja anna niiden pehmetä hieman, noin 1-2 minuuttia. Koristele annos parmesanjuustolla ja basilikalla.

Koska NAINEN haluaa myös jälkkäriä, hän teki jonkinsorttista kaura-omenapaistosjuttua. Pilkottuja omppuja vuokaan. Keskenään sekoitetaan Oivariinia, kaurahiutaleita, kookoshiutaleita, mantelilastuja, fariinisokeria, vaniljasokeria ja kanelia. Omppujen päälle siirappia ja kauraseos murentaen. Vajaa tunti 200 asteessa ja homma oli valmis. Ja vaniljakastiketta tietysti kaveriksi. Siitä pömpöttävän vatsan kanssa sohvalle, röyh!