Tämmöstä tänään: Naudan ulkofilettä Foodclubin malliin. Kokonaisia pippureita (meillä sekoitusta) paahdettiin hetki pannulla, kaadettiin mortteliin ja murskattiin. Fileestä paistettiin pannulla pinta kiinni, pippuroitiin ja suolattiin. Paistomittari kylkeen ja tyrkättiin 150 asteiseen uuniin, kunnes mittari näytti 50 astetta (olisi saanut olla muutaman asteen enemmänkin). Sitten liha foliokääreeseen hetkeksi vetäytymään.

Seuralaiseksi file huusi sitruunaisia perunoita, ohje löytyi huhtikuun MeNaisista.

800g perunoita
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
½ rkl viinietikkaa
1 tl salviaa
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 sitruunan raastettu kuori

Kuori ja pilko perunat kuutioiksi. Keitä suolatussa vedessä 5-10 minuuttia eli lähes kypsiksi. Sekoita oliiviöljyyn viinietikka ja mausteet. Sulata voi perunoiden joukkoon, lisää öljyseos ja paistele 225-250 asteessa kunnes perunat saavat hiukan enemmän väriä kuin meidän versiomme.

Viherpippurikastiketta (pussista) kaipasi vielä annoksemme. Ihan kelpo sunnuntai.